IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sarya
  • 1 Post By aSk
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2022, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir




Omega – 3 zenginidir!

Tüm vücut sağlığı, ama en çok da zihinsel, ruhsal sağlık için çok önemli olduğu bilinen Omega 3, kabak çekirdeğinin içinde bolca bulunuyor. Omega 3 yağlarının düzenli olarak alınması diyabet etkisini azaltır, kalp hastalıklarından korur, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kanın akışkanlık özelliğini arttırır. Hal böyle olunca da damar tıkanıklığının, kan damarlarının deforme olmasını büyük ölçüde önler.

Aynı zamanda Omega 3 demek, bünyenin kanserle mücadele edebilme yeteneği kazanması demektir. Çünkü Omega 3, hücrelerin sağlığını destekler, hasarlı hücreleri onarır ve kanserli hücrelerin çoğalmasını da önler.

Omega 3 demek sağlık demektir. Çünkü yukarıda saydığım faydalarının yanı sıra Omega 3 yağ asitleri vücutta iltihap, enfeksiyon oluşumunu engeller. Bu bakımdan ciltle ya da iç organlarla ilgili olarak ortaya çıkan enfeksiyonlar Omega 3 bakımından zengin beslenme sayesinde önlenebilir.

Tüm bunlara ek olarak Omega 3 yağ asitlerinin cilt bakımına katkıda bulunduğu, cilt yaşlanmasını geciktirdiğinin de altını çizmekte fayda var.

Prostat hastalığını önler!

Son dönemlerde erkeklerde ve özellikle de 45 yaşın üzerindeki erkeklerde prostat hastalığına sıkça rastlanır oldu. Prostat hastalığını önlemek için erkeklere bolca çinko içeren doğal besinleri tüketmeleri öneriliyor. İşte bu durumda da doğal bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeğine başvurmak gerekiyor. Bu konu ile ilgili olarak yapılan birçok bilimsel araştırma kabak çekirdeğindeki çinkonun prostatı önleyici özelliği olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan düzenli olarak kabak çekirdeği tüketen erkeklerin, prostat hastalığına karşı önlem alabildiği de bilinmektedir.

Kan şekerini düzenler!

İnsanlarda kandaki şeker oranının yükselmesi başta şeker hastalığı olmak üzere tüm organların sağlığını bozan hastalıklara sebep oluyor. Bu bağlamda tıp bilim dünyası şeker hastalığı ve kan şekerinin normal seviyeye düşürmeye dair pek çok çalışma yapmaktadır. Bazı çalışmalar kabak çekirdeği insülin düzeyini dengelemeye yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır. Bununla birlikte şeker hastalığından kaynaklanan sorunları, şikayetleri de kabak çekirdeği tüketerek önlemek mümkün olabilir. Ancak bunun için öncelikle doktorla görüşmek faydalı olur.

Karaciğer sağlığına faydalıdır!

Kabak çekirdeği sağlıklı yağlar, lifler ve antioksidanlar açısından oldukça zengin olan doğal bir besindir. İşte kabak çekirdeğinin içerdiği bu faydalı maddeler kalp ve karaciğer sağlığı açısından önemli olmakta ve bu organların sağlığını artırmaktadır.

Ruhu dinlendirir!

Sağlıklı yağlar ve pek çok faydalı elementle dolu olan kabak çekirdeğinin düzenli olarak tüketmek melatonin ve serotonin üretimi için gerekli triptofan seviyesini arttırır. Bu sayede akşamları kabak çekirdeği tüketen kişi daha rahat bir uyku çeker ve dinlenir.

Kabak çekirdeği tüketecek olanlara öneriler

Kabak çekirdeği yukarıda sayılanlara ek olarak vücuda pek çok faydası olan bir besindir ve henüz kabak çekirdeğinin her hangi bir yan etkisi, olumsuz özelliği görülmemiştir.
Diğer tüm besinlerde olduğu gibi kabak çekirdeğinin de önerilenden daha fazla tüketilmesi uygun olmayabilir. Özellikle de kilo alma gibi bir kaygısı olan kişilerin günde 1 çay bardağından fazla kabak çekirdeği tüketmemelerinde fayda vardır.
Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kabak çekirdeği tüketilmesinin her hangi bir sakıncası yoktur, hatta çok faydalı olduğu için tüketilmesi önerilir. Ancak özellikle bu dönemlerde kadınların fazla kilo almaları uygun olmayabilir. Bu bakımdan yine günde 1 çay bardağından daha fazla tüketilmemesi gerekir.
Diğer kuruyemişler gibi kabak çekirdeğinin de çiğ olanının tüketilmesi çok daha faydalı olacaktır. Zira kuruyemişçilerde satılanlar ısıl işlemden geçmiş ve ekstradan tuzlanmış olduklarından besin değerlerinin çoğunu kaybediyorlar. Böyle olunca kabak çekirdeği de dahil tüm kuruyemişler beklendiği kadar faydalı olmayabiliyor, özellikle de fazla tuz eklendiği için zararlı olabiliyor, fazla kilo alımına sebep olabiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 13 Ocak 2022, 15:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir




Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Ocak 2022, 20:17   #3
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir




Bilgiler için sağol Hena günceldir..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Ocak 2022, 17:36   #4
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir




Her gün düzenli 1 avuç kabak çekirdeği tüketmek vücudu tepeden tırnağa yeniliyor! Kabak çekirdeği sağlığımız açısından oldukça faydalı bir kuruyemiş. İçerisinde bolca lif, vitamin ve mineral bulunan kabak çekirdeği, mide hastalıklarını tedavi ediyor. Peki kabak çekirdeği mide bulantısına iyi gelir mi? Kabak çekirdeği ne kadar tüketilmeli?


Kabak çekirdeği ülkemizde en çok tüketilen sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alıyor. İçeriğinde bulunan linoleik asit sayesinde vücudumuzdaki fizyolojik fonksiyonların düzgün çalışmasını sağlıyor. Özellikle de mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Mide de hazımsızlığın yaşanması durumunda kabak çekirdeği tüketmek hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır. Yazımızın devamında kabak çekirdeğinin faydalarını, zararlarını ve nasıl kullanılması gerektiğini derledik.



KABAK ÇEKİRDEĞİNİN MİDE VE BAĞIRSAKLARA FAYDALARI
Kabak çekirdeği güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan bağırsakların düzenli çalışmasını destekler. Böylece vücudu toksinlerden arındırır ve kabızlığı önler. Mide ve bağırsak sağlığında etkili kabak çekirdeğinin faydaları şunlardır:

Kabak çekirdeğinin en önemli faydalarından biri magnezyum eksikliği en doğal şekilde karşılıyor. Böylece magnezyum eksikliğinden dolayı meydana gelen mide bulantılarını giderir.
Faydalı yağ asitleri sayesinde mide kanserinin oluşumunu engeller.
Lif bakımından oldukça zengin olduğundan mide yanmasını rahatlatır.
Kabak çekirdeği sindirim sistemi rahatsızlıklarına da oldukça faydalı. Hazmı kolaylaştırır, bağırsak florasını dengeler.
Kabak çekirdeği tenya ve solucan dökmeye yardımcı olur.


KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Kabak çekirdeği, antioksidan, antienflamatuar , antimikrobiyal, anti-artritik ve antidiyabetik özelliklere sahiptir. İçeriğinde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve lif barındırır. Kabak çekirdeğinin faydaları şöyledir:

Kabak çekirdeğinin içeriğindeki çinko ve demir minerali bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücut direncini arttır.
Kabak çekirdeğinin bir diğer faydası da diyabetik komplikasyonların önlenmesinde yardımcıdır. İçeriğindeki hipoglisemik özellik, şeker hastalarının kan şekeri seviyesini dengeler.
Bilimsel araştırmalar kabak çekirdeğinin idrar sökmede etkili olduğunu gösteriyor. İçerdiği çinko sayesinde erkekler için büyük sorun olan genişlemiş prostat semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Mesane torbasındaki tüm idrarın boşalmasını destekleyerek kum ve taş oluşumunun önler. İdrar kesesinde büyüme ve boşalma problemi yaşayan kişilerin düzenli kabak çekirdeği tüketmesi tavsiye edilir.


Kabak çekirdeği, kalsiyum içeriği sayesinde kemiklerin güçlenmesinde etkili rol oynar. İleri yaşlarda özellikle de kadınlarda görülme olasılığı yüksek olan kemik erimesini önler.
Zengin çinko içeriği sayesinde erkek üreme sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Araştırmalar, kabak çekirdeğinin sperm kalitesini arttırdığını gösteriyor. Prostatit, prostat adenomu, erektil disfonksiyon ve kısırlığın görülme riskini azaltır.
Kabak çekirdeği gibi yağı da birçok fayda sağlıyor. Yapılan çalışmalara göre kabak çekirdeğinin saç dökülmesini azalttığı görülüyor. Hem erkek hem de kadın tipi saç dökülmesine çare olarak düzenli kabak çekirdeği tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Düzenli kabak çekirdeği tüketmek, cilt sağlığı içinde önemli faydalar sağlıyor. Kabak çekirdeğinde bulunan A ve C vitaminleri, kolajen üretimini arttırıyor ve cildin daha genç görünmesini sağlıyor.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ZARARI VAR MIDIR?
Her besinde olduğu gibi kabak çekirdeği de ölçülü tüketilmeli. Faydalı olan kabak çekirdeği, aşırı tüketildiğinde bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Kabak çekirdeğinin zararları şöyle:

Kabak çekirdeği tükettikten sonra mide bulantısı ya da aşırı ishal gibi durumlar yaşanıyorsa bu kabak alerjisi olabileceğini gösterir. Ayrıca kaşıntı, kızarıklık, deride döküntü gibi farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Karpuz veya salatalık gibi besinlere alerjisi olan kişilerin kabak çekirdeği tüketmeden test yaptırmasında fayda var.
Kabak çekirdeği sodyum açısından zengindir. Aşırı tüketildiğinde ihtiyaçtan fazla sodyum alınmış olur. Bu da birtakım sağlık sorunlarını beraberinde getirir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna tetikleyebilir. Özellikle yağlı cilde sahip olan ve akne, sivilceye yatkın ciltli kişilerin kabak çekirdeğini aşırı tüketmemeleri tavsiye edilir.
Mide rahatsızlığı olan kişiler, günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketmeli. Fazla kabak çekirdeği tüketmesi mide ağrısını arttırabilir.
Kabak çekirdeği, ölçülü tüketildiğinde kilo vermeye yardımcıdır. Ancak kalori bakımından yüksek besin olduğundan aşırı tüketilmemeli. Bu durum kilo artışına neden olabilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KABAK ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?
Kabak çekirdeği, kavrulmuş halde satın alınır ve genelde bu şekilde tüketilir. Kabak çekirdeği kavrulduğu zaman zengin besin içeriğinin özelliklerini kaybeder. Ayrıca kavrulurken tuz eklendiği için faydadan ziyade vücuda zarar verir. Bu nedenle kabak çekirdeği çiğ tüketilmeli.

Kabak çekirdeği yulaf ezmesinde, salatalarda, çorbalarda, tam tahıllı ekmeklerde, pişmiş sebzelerde ve tatlılarda kullanılarak tüketilebilir. Aynı zamanda smoothielerde, yoğurtlarda ve meyvelerin üzerinde de kullanılabilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Kabak çekirdeği yüksek kalorili besinler içerisinde yer alır. 100 gram kabak çekirdeğinde 450 kalori bulunur. Kabak çekirdeğinin günlük önerilen tüketim miktarı 1 avuçtur. Gece yatmadan bir saat önce tüketilen kabak çekirdeği rahat uyumanıza yardımcı olur. Fazla tüketildiğinde kilo artışına neden olduğu gibi mide rahatsızlıklarına da yol açabilir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Ocak 2022, 17:40   #5
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir




Faydası çoktur eline sağlık...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
.


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avokado çekirdeğinin faydaları Ebru Alternatif Tıp 0 13 Nisan 2016 11:42
Şeftali Çekirdeğinin Faydaları Ecrin Alternatif Tıp 0 22 Ekim 2014 01:48
Şeftali Çekirdeğinin faydaları Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 17:44
Kabak Çekirdeğinin Faydaları Zen Alternatif Tıp 0 06 Haziran 2014 14:09
Kahve çekirdeğinin faydaları Lady IF Ekstra 0 14 Haziran 2010 20:38