14 Ocak 2015, 02:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Enginarlı Fava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Enginarlı Fava Malzemeleri Fava için Malzemeler ½ kg kuru bakla 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı şeker 1 orta boy soğan 1 su bardağı zeytinyağı 2 tutam tuz 5 bardak su Enginar için Malzemeler 6 adet enginar 1 iri kırmızı soğan 1 portakalın suyu ve parçaları 1 bardak su 1 bardak z.yağı 1 tatlı kaşığı şeker 2 tutam tuz Fava için; Baklayı 1 gece önceden soğuk suda ıslatın. Soğanı iri iri doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ekle ve ısınınca soğanları ekleyip biraz kavurun, ardından bakla, şeker, tuz, dereotunun yarısı, üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyarak tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya ve içerisinde hiç sıvı kalmayıncaya kadar pişirin. Favanın çok sulu olmaması için suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Hazır hale geldiğinde el mikseriyle bütün malzemeyi çekin ve soğuması için kenara alın. Enginar için; Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını ilave edin ısınınca soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar yumuşayınca enginarları ekleyin. Bir portakalın suyunu ve içindeki parçacıklarını ekleyin. Tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın. Enginarlar pişince tencereyi kenara alın. Enginarlar soğuyunca içlerine fava doldun. Enginarın içinde piştiği portakallı sostan üzerlerine gezdirin ve dereotu yaprakları serperek servis edin. | |
|
Etiketler |
enginarlı, fava |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Enginarlı fava | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:54 |
Taze bakladan fava | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 22:56 |