06 Mayıs 2014, 16:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz Börülceli Enginar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 demet deniz börülcesi 4 adet enginar 1 adet limonun suyu Bir tutam karbonat 5 çorba kaşığı zeytinyağı 4 diş sarmısak 2 çorba kaşığı balzamik sirke 1 adet havuç Yarım demet dereotu Yeteri kadar su Tuz, karabiber Deniz Börülceli Enginar Yapılışı BİR su bardağı su ve yarım limon suyunu bir tencereye alıp enginarları haşlayın. Deniz börülcesini karbonatlı bol suda haşlayın. Yeşil kalması için soğuk suda 5 dakika bekletin. Süzdükten sonra, uç kısımlarından elinizle tutup sıyırarak kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp üzerine kalan limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Pişen enginarları servis tabağına alıp soğutun. Havucu soyup incecik dilimleyin ve enginarların içine yerleştirin. Üzerine deniz börülcesini paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın. (Sofra) | |
|
Etiketler |
börülceli, deniz, deniz börülceli, enginar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yabani enginar | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 01 Ağustos 2013 01:24 |
Börülceli Semizotu Salatası Tarifi | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Temmuz 2013 18:43 |
Börülceli çorba (kemaliye erzincan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:12 |