26 Mayıs 2013, 19:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Yapılışı TEMİZLEDİĞİNİZ enginarların kararmaması için, derin bir tencerede göz kararı un, su ve limon suyu karışımı hazırlayıp bir kenara alın. Temizlediğiniz enginarları bu suya atın. Enginarların hepsini temizlediğinizde limonlu sudan alıp pişireceğiniz tencereye aktarın. Taze soğan ve dereotunu ince kıyıp tencereye ekleyin. Bir kase içerisinde 3'er çorba kaşığı zeytinyağı, ayçiçekyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 litre su, yarım limonun suyu, tuz ve şekeri iyice karıştırarak enginarların bulunduğu tencereye ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayarak, kapağını kapatın. 45 dakika ağır ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan, y ıkadığınız pirinci ekleyerek 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Piştikten sonra suyu ile beraber soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
pirincli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Enginar | Sevda | Zeytinyağlılar | 1 | 28 Eylül 2011 18:35 |
Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Şubat 2010 17:56 |
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:04 |
Zeytinyağlı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:45 |
Zeytinyağlı Terbiyeli Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:08 |