IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Haziran 2012, 10:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli Patlıcan




Domatesli Patlıcan


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
2 adet büyük boy patlıcan
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
4 adet domates
1 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı
*Patlıcanlar alacalı soyulur,ikiye bölünür ve kopmayacak şekilde dörde bölünür. (çiçek gibi olacak şekilde)
*Tuzlu suda 1 saat bekletilir.
*Yıkanır ve yayvan bir tencereye alınır. Üzerine zeytinya ve tuz konulur kısık ateşte arasıra çevirilerek
kızartılır.
*Domateslerin kabukları soyulup yemeklik doğranır.
*Sarımsaklar soyulup doğranır.
*Kızaran patlıcanların üzerine doğranan domatesler, sarımsak, kesme şeker ve tuz ilave edilip domatesler su salıp patlıcanlar çekişnceye kadar kısık ateşte pişirilir.
*Servis tabağına alınıp tercihe göre sıcak yada soğuk olarak yenilir.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
domatesli, patlıcan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın! Patlıcan sapının faydaları nelerdir? Sarya Alternatif Tıp 0 02 Nisan 2021 19:20
Kuru domatesli kek CORDON BLEU Kek Tarifleri 1 21 Ağustos 2020 08:18
Hardallı Domatesli Sos oneofgirl Soslar 0 13 Ağustos 2013 17:21
Domatesli Patlıcan Dizmesi YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:53
Domatesli Patlıcan Sarması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 15 Şubat 2010 22:12