11 Ocak 2010, 18:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Enginar Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süre 50 dk. Kaç Kişilik 5 Malzemeler 5 Adet enginar 3 Adet soğan Yarım su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 Çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet taze nane Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım limonun suyu 1 Su bardağı sıcak su Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker Hazırlanışı Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, enginar, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 13 Mayıs 2014 14:23 |
Zeytinyağlı Enginar | Sevda | Zeytinyağlılar | 1 | 28 Eylül 2011 18:35 |
Zeytinyağlı Konserve Enginar Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:56 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |