11 Ocak 2010, 18:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Bamya Bastı Malzemeler: 1 kilo bamya 2 orta boy domates 3 kahve fincanı zeytinyağı tuz yarım limonun suyu 2 orta boy soğan 1 kahve kaşığı şeker 2 kahve fincanı sirke. Tarifi: Bamyaların başını külah biçimi kesip temizleyin; sonra içinde 2 kahve fincanı sirke bulunan bol tuzlu suda 2 dakika kaynatıp süzün, soğuk suya tütün. Domatesleri kuşbaşı doğrayın, soğanları soyup ortadan dörde bölün. Bamyaları attı düz bir tencereye daire şeklinde düzgün olarak dizdikten sonra üzerine domatesini, tuzunu, şokerini,yağını, soğanını koyun ve 10 dakika kadar pişirin. Bamyalar sararınca limon suyunu da katıp gerekirse biraz kaynar su ilave ederek 45 dakika daha pişirin. | |
|
Etiketler |
bamya, basti, bastı, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Bamya Tarifi | mCx | Zeytinyağlılar | 2 | 09 Eylül 2019 22:31 |
Koruklu Bamya/Zeytinyağlı | Sevda | Zeytinyağlılar | 0 | 05 Nisan 2013 03:52 |
Zeytinyağlı Nohutlu Bamya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:54 |
Zeytinyağlı Bamya Dizmesi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:49 |
Zeytinyağlı Bamya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:17 |