11 Ocak 2010, 17:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı Malzeme 1 kg. çalı fasulye 1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün) 4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın. • Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın. • Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin. • 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın. • Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. • Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
basti, bastı, cali, çalı, fasulye, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Fasulye Dible | Zen | Zeytinyağlılar | 1 | 31 Ocak 2013 12:43 |
Diyet Zeytinyağlı Dizme Fasulye | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:21 |
Zeytinyağlı Dizme Fasulye | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 11 Şubat 2011 22:04 |
Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:24 |
Zeytinyağlı Fasulye | Kralice | Zeytinyağlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:14 |