11 Ocak 2010, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Konserve Enginar Dolması Gerekli malzeme: 5 konserve enginar 150 gr arpacık soğan 3 patates 2 havuç 2 çorba kaşığı un 1.5 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 limonun suyu 1 su bardağı su 1 demet dereotu Tuz Tarifi: Havuçları temizleyip uzunlamasına dörde kesin. Verev biçimi doğrayın. Arpacık soğanları soyun, patatesleri soyup küçük küp doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, soğân, havuç ve patatesleri ilave edin, soteleyin. Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limon suyu ve 1 bardak suyla karıştırın. Enginarların içini sebzeyle doldurup, bir tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı karışımını döküp deretotu serpiştirin, orta ateşte 15 dakika pişirin, soğutup, servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, enginar, konserve, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 13 Mayıs 2014 14:23 |
Zeytinyağlı Enginar | Sevda | Zeytinyağlılar | 1 | 28 Eylül 2011 18:35 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:01 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |