11 Ocak 2010, 17:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Nohutlu Bamya Malzemeler: Yarım kilo dondurulmuş veya taze bamya 2 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı haşlanmış nohut Yeteri kadar tuz Üzerini örtecek kadar su Hazırlanışı: Bamyaların baş kısımlarını koni şeklinde kesin (Dondurulmuş için gerek yok). Bamyaları yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında soğanları biraz kavurup domates ve salçayı ekleyin. Kavrulunca üzerine bamyaları ekleyin. Limon suyu ve tuzunu üzerine gezdirin. Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Yarı pişmişken üzerine nohutları ekleyip pişirmeye devam edin. Bamyalar yumuşayıp yemek yağına kalınca ateşten alın. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servise sunun. | |
|
Etiketler |
bamya, nohutlu, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Bamya Tarifi | mCx | Zeytinyağlılar | 2 | 09 Eylül 2019 22:31 |
Koruklu Bamya/Zeytinyağlı | Sevda | Zeytinyağlılar | 0 | 05 Nisan 2013 03:52 |
Etli Nohutlu Bamya | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:52 |
Zeytinyağlı Bamya Dizmesi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:49 |
Zeytinyağlı Bamya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:17 |