11 Ocak 2010, 17:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya Gerekli malzeme: 1 kg barbunya 2 mısır 3 domates 3 soğan 3 sarımsak 2 sivribiber 1 kırmızı salçalık biber 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 su bardağı sıcak su Birkaç dal frenkmaydanozu Tuz Karabiber Tarifi: Barbunyayı ayıklayın. Mısırları tuzlu suda haşlayıp süzün. Mısır tanelerini keskin bir bıçakla koçanlarından özenle ayırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Salçalık biberi temizleyip ince ince kesin. M Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Domates, sivribiber ve salçalık biberi ekleyip kavurun. Barbunyayı ilave edip karıştırın. Sıcak su, limon suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Mısırı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Üzeri kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp frenkmaydanozu ile süsleyin. Servis yapın | |
|
Etiketler |
barbunya, misirli, mısırlı, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi | Sarya | Salatalar Mezeler | 1 | 16 Ocak 2023 17:15 |
Zeytinyağlı barbunya | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:45 |
Zeytinyağlı Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:15 |
Zeytinyağlı Domatesli Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:57 |
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:36 |