![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Kereviz Dolması Zeytinyağlı Kereviz Dolması Malzemeler: 2 adet kereviz 3 adet piyazlık doğranmış soğan 1 adet küp şeklinde doğranmış havuç 1 adet küp şeklinde doğranmış patates 1 çay bardağı bezelye 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Kerevizleri dikkatlice soyun ve ortalarından ikiye kesin. Ortasını bir bıçak yardımıyla çok fazla derinleştirmeden oyun. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, kalan suyunu bir başka kaba süzün. Bir tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğanı, havucu, patates ve bezelyeleri çevirerek biraz pişirin. Tuzunu ve şekerini ilave edip, kerevizlerin orta kısmına doldurun. Kerevizden kalan haşlama suyunu tencereye ilave edin. Doldurulmuş kerevizleri yarım saat kadar ya da sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk servis yapın. Not: Kerevizlerin kararmaması için limonla ovabilirsiniz. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dolmasi, dolması, kereviz, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi | Sarya | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2020 20:46 |
Zeytinyağlı Kereviz Sapı | oneofgirl | Zeytinyağlılar | 0 | 03 Ağustos 2013 19:48 |
Zeytinyağlı Kereviz Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:46 |
Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:34 |
Zeytinyağlı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:25 |