22 Mart 2009, 01:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Havuç Zeytinyağlı Havuç Malzemeler: 1 kg havuç 2 soğan 2 çorba kaşığı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarmısak 2 çay kaşığı şeker Maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Havuç ve soğanı soyup, havuçları bir cm'lik daireler halinde, soğanları ise yemeklik şekilde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın, pirinci ayıklayıp yıkayarak süzün, sarmısağı ise iyice dövün. Zeytinyağında kavurduğunuz soğan ölünce havucu ekleyin. Bir dakika kavurduktan sonra içine pirinç, şeker, tuz, biber, sarmısak ve iki su bardağı suyu ilave edip bir kez karıştırın. Kaynayınca ateşi kısın ve havuç yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Yemeği servis tabağına alıp soğuttuktan sonra üzerine maydanoz serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
havuc, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Havuç Yemeği (Diyet) | Rhytia | Diyet Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2014 21:05 |
Biberiyeli Zeytinyağlı Havuç | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2013 13:07 |
Zeytinyağlı Havuç Borani | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:00 |
Zeytinyağlı Yoğurtlu Havuç | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:52 |
Zeytinyağlı Havuç | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 02:02 |