22 Mart 2009, 01:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Barbunya Zeytinyağlı Barbunya Malzemeler: 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya 2 domates 1 çarliston biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı su Yarım limon suyu 4-5 dal maydanoz, tuz Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
barbunya, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi | Sarya | Salatalar Mezeler | 1 | 16 Ocak 2023 17:15 |
Zeytinyağlı barbunya | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:45 |
Zeytinyağlı Mısırlı Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:54 |
Zeytinyağlı Barbunya Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |
Zeytinyağlı Domatesli Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:57 |