22 Mart 2009, 01:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Terbiyeli Enginar Zeytinyağlı Terbiyeli Enginar Malzemeler: 5 adet enginar 2'şer adet havuç, patates 1 baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 dilim limon Tuz, karabiber Terbiyesi için: 1 adet limon suyu 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı su Hazırlanışı: Önce terbiye karışımı hazırlanır. Kuşbaşı doğranmış enginarlar karışıma atılır, 1 saat bekletilir. Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca ince doğranmış soğan, küp şeklinde doğranmış havuç atılır, kavurmaya başlanır, 5 dakika sonra küp şeklinde doğranmış patates katılır. Patates yumuşamaya başlayınca terbiyesiyle birlikte enginarlar eklenir. Tuz, karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Yarım saat orta ateşte pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur. Arzuya göre dereotuyla süslenir. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
enginar, terbiyeli, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Enginar | Sevda | Zeytinyağlılar | 1 | 28 Eylül 2011 18:35 |
Zeytinyağlı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:45 |
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:46 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:38 |
Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:34 |