22 Mart 2009, 00:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Ala Sebze Zeytinyağlı Ala Sebze Malzemeler: 2 orta boy sogan 350 gr. patlican 1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates 1 yesil çarliston biber 1 kirmizibiber 4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.) 2 dis dövülmüs sarmisak 3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen 2 çorba kasigi taze veya kuru kekik 2 çorba kasigi maydanoz 2 çorba kasigi taze nane 2 çorba kasigi domates püresi 2 taze sogan Hazırlanışı: Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
ala, sebze, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
DNA’yı Etkileyen 7 Sebze | Sanem | Mikrobiyoloji | 3 | 27 Nisan 2018 17:28 |
Sebze Püreli Et | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:50 |
Zeytinyağlı Sebze Dürüm | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:17 |
Sebze Hastalıkları | YapraK | Sağlık Köşesi | 0 | 26 Eylül 2009 18:00 |
Zeytinyağlı Sebze Sote | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:30 |