22 Mart 2009, 00:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Baklalı Enginar Zeytinyağlı Baklalı Enginar Malzemeler: 4 enginar 1 limon 5 bardak su 1 yemek kasigi un 500 gram iri taze bakla 1 orta boy sogan 4 yemek kasigi zeytinyagi 2 yemek kasigi limon suyu 2 tatli kasigi toz seker Tuz, karabiber 1 demet dereotu. Hazırlanışı: Çukur bir kaba 5 bardak su ile birlikte yarim limonun suyunu ve unu koyun, karistirin. Enginarlarin dis yapraklarini kopartin, saplarini kesin, ortasindaki tüyleri biçak ve bir kasik yardimi ile alin, bekletmeden yarim limon ve kararmamalari için her taraflarini ovun ve unlu limonlu suya baklalari ayiklayin, tanelerin bir yüzlerini biçakla çizin, yikayin. Soganin kabugunu soyun, bütün olarak ortadan ikiye bölün. Yayvan bir tencereye enginarlari, baklalari, iki yarim sogani, 2 kasik zeytinyagini, içinde enginarlarin beklemis oldugu limonlu unlu sudan 1 bardagin, limon suyunu, sekeri, tuzu, karabiberi koyun, agirlik yapmasi için üzerlerine porselen bir tabagi ters çevirip kapatin. Tencereyi atese oturtun, kaynadiktan sonra atesi kisip en az yarim saat pisirin. Bakla ve enginarlar yumusayip pistikten sonra tencereyi ocaktan alin, soganlari çikartin, sogumaya birakin. Soguduktan sonra servis tabagina alin, kalan 2 kasik zeytinyagini üzerlerine gezdirin, kiyilmis dereotu serpip sofraya getirin. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
baklali, baklalı, enginar, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baklalı Enginar Dolması | YaRen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 19 Temmuz 2019 13:24 |
Baklalı ve renkli biberli enginar | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 10 Haziran 2013 20:08 |
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 1 | 04 Temmuz 2012 16:20 |
İç Baklalı Enginar | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Şubat 2012 19:18 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |