22 Mart 2009, 00:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Kereviz Zeytinyağlı Kereviz 1 Kg Kereviz 2 adet orta boy Havuç 2 adet orta boy Patates 10 adet Arpacık Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 küçük demet Maydanoz 1 adet Limon 2-3 bardak Su yeterince Tuz Malzemeler ; 4 kişi için Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür. Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır. Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir. Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
kereviz, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi | Sarya | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2020 20:46 |
Zeytinyağlı Bezelyeli Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:58 |
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 12 Eylül 2009 22:05 |
Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:34 |
Zeytinyağlı Elmalı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:32 |