22 Mart 2009, 00:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins) 3 adet Kuru Soğan 5-6 diş Sarımsak 2 adet Domates 2 tane Havuç 1 demet Maydanoz 1 bardak Zeytinyağ 2 Kesme Şeker yeterince Tuz Malzemeler ; 4 kişi için Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır. Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur. Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
|
Etiketler |
fasulye, pilakisi, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Fasulye Dible | Zen | Zeytinyağlılar | 1 | 31 Ocak 2013 12:43 |
Diyet Zeytinyağlı Dizme Fasulye | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:21 |
Zeytinyağlı Dizme Fasulye | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 11 Şubat 2011 22:04 |
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:59 |
Zeytinyağlı Fasulye | Kralice | Zeytinyağlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:14 |