IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Mart 2009, 04:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlılar, Zeytinyağlı tarifleri




İç BakLalı enGinaR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İç Baklalı Enginar
5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz


Hazırlanması:
  1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.
  2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.
  3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.


Konu Violent tarafından (21 Haziran 2012 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 06 Mart 2009, 04:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




ZeytinyağLı patLıcan doLmaSı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivribiber
  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • kızartmak için sıvıyağ
  • ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:
  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
  2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
  3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
  4. 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:32   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Mualle : Nar ekşiLi paTLıcan ve yeşiL merCimek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mualle:
6 kişilik
Malzemeler:
  • 700gr patlıcan
  • tuz
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • su
  • yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 orta boy domates, doğranmış
  • 2 yeşil biber, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 su bardağı nar ekşisi
Hazırlanması:
  1. Patlıcanı alacalı soyup dörde bölün. Her bir dilimin bir kenarına bıçakla çapraz çizgiler atın. Böldüğünüz her bir parçayı çaprazlamasına üç parçaya kesin. Hepsini bir fırın tepsisine yayıp üzerlerine tuz serpin. Bu halde 1 saat bekletin.
  2. Bu arada mercimekleri küçük bir tavaya koyun. Üzerini 5cm geçecek miktarda su ekleyip kaynatın. Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün.
  3. Emaye kaplı döküm tencerenizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir kabın içinde soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi, salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
  4. Patlıcanları durulayıp kurulayın. Sebzeli karışımın yarısını tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın. Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün. En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
  5. Tencereyi ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat -patlıcanlar iyice yumuşayana kadar- pişirin. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:34   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




Nar EkşiSi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


12 adet



Nohutlu İç Malzeme
  • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, küçük küçük doğranmış
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • tuz, karabiber
Közlemek için:
  • 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
  • tuz
  • zeytinyağı
  • 3 kırmızı biber
Sos için:
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:




Nohutlu İçin Hazırlanması:
  1. Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün.
  2. Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.
Közlemenin Hazırlanması:
  1. Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.
  2. Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.
  3. Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması:
  1. Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin.
  2. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.


Konu Violent tarafından (21 Haziran 2012 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:35   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




EtLi kaBak doLmasI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
  • 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
  • iç malzeme:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 150-200gr kıyma
Hazırlanması:
  1. Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
  2. İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
  3. Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
  4. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
  5. Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dolma içi piştiyse kabaklar da pişmiş demektir. Yemeğinizi tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve arzuya göre dereotu ile servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:37   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




NohuTLu paTLıcaN doLmaSı

malzemeler:
  • 30 kadar kurutulmus patlıcan (tercihe göre kurutulmuş biber)
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı nohut (kırık nohutta olabilir)
  • 3 yemek kaşığı salça (tercihe göre biber ya da domates)
  • 2 tahta kaşık zeytin yağı
  • kırmızı biber
  • reyhan
  • kimyon
  • kekik
  • nane
  • kişinin damak zevkine göre o gün nerden ne kadar eserse baharat
  • evdekılerin perhiz durumuna gore tuz(zerrin, arkadaşlarımızdan biri tuzsuz yemesi gerektiği için yarısını tuzsuz yapıp bunların üzerine kürdan batırmıştı, bazılarımız arada şaşırınca tuzsuz yedi
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    )
hazırlanması:
1. önce mutfakta keyif alacağınız bir müziği açın. nohutu önceden düdüklüde haşlayın. mercimeği haşlayın. bulguru şişmeye bırakın. soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. bulguru, mercimeği ve nohutu katıp harmanlayın. üzerinde 2-3 cm kalacak biçimde su ekleyip demlenmeye bırakın. demlendikten sonra salçayı karıştırıp tuz ve baharat ekleyin.
2. patlıcanları yıkayın. hepsini kaynamakta olan suya teker teker batırıp çıkararak haşlayın. (hepsini aynı anda atmayın, birer ikişer atabilirsiniz.) sonra sevdiğiniz bir filmi izlerken veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşurken dolmaları doldurun. tencereye dizip üstüne gelmeyecek kadar su ekleyin. bu halde pişmeye bırakın. yanına ek olarak limon ve acı çok yakışıyor

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:38   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




İmam bayıLdı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


malzemeler:
  • 5 patlıcan
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 7 sivribiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yarım demet maydanoz
  • 1 limonun suyu
hazırlanması:
1. patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.)
2. soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın.
3. soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün.
4. patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:40   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




ZeyTinyağLı bArbunyA



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


malzemeler:
  • 1 kg. barbunya
  • 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • 750 ml kaynamış su
  • tuz
hazırlanması:
1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.
2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.
3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:40   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




gecenin bu saatinde aç insana çin eziyeti gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2009, 04:41   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ZeyTinyağLıLar




zeytinyağLı börüLce

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 1 kg börülce
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 domates
  • 5 sivri biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • biberler yoksa 2 havuç
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. haşladıkltan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin.
2. börülcelerin uçlarını temizleyin. her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin. soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın. biberleri şertler halinde doğrayıp dizin. domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin.
3. tencereye zeytinyağını gezdirin. kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın. kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
4. sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin. ılık olarak yoğurt ile servis yapın...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
tarifleri, zeytinyağlı, zeytinyağlılar, zeytinyaglilar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemek tarifleri, Yöresel Yemek Tarifleri Akcafesi Web Sitelerinden Son Haberler 0 23 Temmuz 2019 13:04
Zeytinyağlılar İndex Seth Zeytinyağlılar 0 07 Eylül 2014 21:35
Kek Tarifleri İndex Seth Kek Tarifleri 0 07 Eylül 2014 21:13
Cupcake tarifleri Sır Kek Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 10:07
Enginarla yapılabilcek zeytinyağlı tarifleri Violent Zeytinyağlılar 0 04 Temmuz 2012 16:27