06 Mart 2009, 04:42 | #11 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ben de acıkTım onDan yazIorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
06 Mart 2009, 04:44 | #12 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar zeytinyağLı bezeLye malzemeler:
1. tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. soğanlar ölene kadar kavurun. 2. domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. kavurmaya devam edin. 3. daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.) 4. piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın. |
|
06 Mart 2009, 04:45 | #13 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar Sade PatLıcan malzemeler:
1. 4 adet patlıcanı tamamen soyun, uzunlamasına kızarmalık kalınlıkta kesin. isteğe göre zeytinyağında ya da ayçiçek yağında hafif kızartın. bir peçetenin üstüne yağını çeksin diye serin. 2. patlıcanları sarımsaklarla birlikte bir tencereye alın. hafif zeytinyağı ve çok az ılık su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakın. 3.biberleri ateşte közleyin, domatesleri halka halka doğrayıp yemeğe ekleyin. kısık ateşte iyice piştikten sonra yoğurtla servis yapın. 4 kişilik |
|
06 Mart 2009, 04:47 | #14 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar zeytinyağLı yaPraK SarmaSı malzemeler:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun. 2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın. 4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz) 5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
|
06 Mart 2009, 04:48 | #15 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar Marine ediLmiŞ manTarLı enGinAr
1. enginarları soğuk suda yıkayın. bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatın. kaynayınca enginarları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. (eğer normal mantar kullanacaksanız mantarları da bu tencereye ekleyin.) enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. 2. 2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yeme kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapın. enginarları ve mantarları çukur bir kaba koyun. üzerlerine sosu döküp iyice karıştırın. 3. enginarları dikdörtgen bir kaba koyup üzerlerine mantarları ve garnitürleri yayın. çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaştırın. marine olması için 1-2 saat bekleyin. maydanozla süsleyip servis yapın. |
|
06 Mart 2009, 04:50 | #16 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar SosLu keReviZ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tarif emine beder'e ait. malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neredeyse aynı. ama bunda arpacık yerine normal soğan ve fazladan yarım su bardağı portakal (veya mandalina) suyu var. bir de sarımsak eklemiyorsunuz. önce kerevizleri limonlu suda bekletiyorsunuz. sonra suyunu süzüp doğradığınız havuçlar ve soğanlarla tencereye yerleştiriyorsunuz. (tarif soğanların doğranacağını yazıyor ama bence bütün konsa daha iyi olur) en son zeytinyağını, meyve suyunu, tuzu ve şekeri döküp pişiriyorsunuz... aLıntı hePsi :p |
|
06 Mart 2009, 04:52 | #17 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar ZeytinyağLı pırAsA & yOgurTLu ıSpAnAk Zeytinyağlı pırasa
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun. 2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun. 3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.) 4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin. Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar. 7 kişilik |
|
06 Mart 2009, 04:53 | #18 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar Yoğurtlu ıspanak Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz. Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor. Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeler: 1/2 kg ıspanak 1-2 adet orta boy soğan 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 150-200 gr kıyma 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış 1+1/4 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak, doğranmış Bir kase yoğurt Sos (istenirse): 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Ispanakların temizlenmesi: 1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın. 2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. 3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin. 4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın. Hazırlanışı: 1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun. 2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın. 3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir. 4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. 5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz) 6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. 7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. 6 kişilik |
|
06 Mart 2009, 04:56 | #19 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar Bulgurlu ve Mercimekli Yaprak Sarma Bulgurlu ve mercimekli yaprak sarma Malzemeler: Yarım kg asma yaprağı (küçüklerinden) İç malzeme: 1,5 su bardağı yeşil mercimek, haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş, 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış, 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı nane, 8-10 dal maydanoz, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun. (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün. Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın. |
|
06 Mart 2009, 05:32 | #20 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: ZeyTinyağLıLar bu sayfaya girmek istemiyorum yha Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. açımmmmmmm açç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. D |
|
Etiketler |
tarifleri, zeytinyağlı, zeytinyağlılar, zeytinyaglilar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yemek tarifleri, Yöresel Yemek Tarifleri | Akcafesi | Web Sitelerinden Son Haberler | 0 | 23 Temmuz 2019 13:04 |
Zeytinyağlılar İndex | Seth | Zeytinyağlılar | 0 | 07 Eylül 2014 21:35 |
Kek Tarifleri İndex | Seth | Kek Tarifleri | 0 | 07 Eylül 2014 21:13 |
Cupcake tarifleri | Sır | Kek Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 10:07 |
Enginarla yapılabilcek zeytinyağlı tarifleri | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 16:27 |