Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir bağ rezene
1 adet büyük boy soğan
Kırmızı pul biber
Karabiber
Sıvı yağ
Yumurta
Rezeneleri temizleyip güzelce yıkıyoruz. Yıkanmış rezeneleri ince ince kıyıyoruz. Soğanı ince ince salata soğanı gibi kesip, sıvı yağda ısıttığımız tavanın içerisine alıyoruz. Sıvı yağda hafifçe pembeleşene kadar soğanları öldürüyoruz. Üzerine ince ince kıydığımız rezeneleri ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulmuş malzemelerin üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz. Kavrulmuş bütün malzemelerin üzerine iki yumurta kırıp, yumurtaları hafifçe yayıyoruz ve tavamızın kapağını kapatıyoruz. Yumurtalar da piştiğine göre rezene kavurmamız yemeğe hazır. Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.