11 Ocak 2010, 16:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Krep Süzet MALZEMELER 75GR UN 50GR TEREYAĞI 20 GR PUDRA ŞEKERİ 200GR SÜT 3 YUMURTA 1 LİMON 2 PORTAKAL 10 KESME ŞEKER 5-6 DAMLA KONYAK YETERİ KADAR LİKÖR VE TUZ YAPILIŞI Önce pudra şekeriyle 1 tutam tuz ve un iyice karıştırılır. Sonra rendelenmiş limon kabuğunun bir çay kaşığı ile yumurtalar katılır. Karışım iyice karıştırılırken azar azar süt katılır, beş altı damla konyak katıldıktan sonra hamur sıvı ve duru hale gelinceye kadar karıştırılır. Sonra çok küçük bir tavada bu hamurdan yeteri kadar sayıda omlet pişirilir. Omletlerin pişmesinde kullanılan yağ başka bir tavaya alınır buna portakal kabuklarıyla ovularak tatlandırılmış kesme şeker portakalın suları ve 4-5 damla likör eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra omletler içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Sonra her omlet dörde katlanarak veya rulo yapılarak servis tabağına alınır. İsteğe göre servis tabağının kenarla likör dökülüp alevlendirilerek veya tamamen sade olarak servis edilebilir. Not: yemeklerinde alkolü içki kullanmak istemeyenler süzet krepi üzüm suyu kullanarak tatlandırabilirler. | |
|
Etiketler |
krep, suzet, süzet |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KREP | Bal | Hamur İşleri | 1 | 26 Ocak 2020 13:25 |
Bebe Krep Tarifi - 17 Aydan İtibaren Bebe Krebin Yapılışı - Bebekler İçin Krep Yapımı | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 16:00 |
Krep minderler | Ruj | Ev Dekorasyonu | 0 | 17 Eylül 2011 13:16 |
Krep Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 13:36 |