11 Ocak 2010, 16:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ançuezli Yumurtalı Ezme Kullanılacak malzeme: Zeytinyağına yatırılmış 6 ançuez, 100 gr tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 1-2 çay kaşığı limon suyu, 3 yumurta, yeteri kadar tuz ve karabiber. Yapılışı: Katı olarak haşlanmış yumurtaların sarıları alınır ve iyice ezilir. Ançuezlerin kılçıkları ayrıldıktan sonra, havanda dövülerek veya blender yardımıyla macun kıvamına getirilir. Kapariler havanda iyice dövülür. Tereyağı küçük parçalara bölündükten sonra, tahta kaşıkla iyice ezilip krema haline getirilir. Sonra buna tuz, karabiber serpilip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edilir. îyice karıştırılıp birbirine yedirildikten sonra, koyuluğu gidermek için bir veya iki çay kaşığı limon suyu damla damla katılır. Bu şekilde hazırlanan ezme, füme balık ezmesinde olduğu gibi kullanılır | |
|
Etiketler |
ancuezli, ezme, yumurtali, yumurtalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ezme | mCx | Soslar | 1 | 28 Ekim 2019 20:42 |
Ançuezli kanepe | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:47 |
Ançuezli Kanepe Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:28 |
Diyet Ezme | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:18 |
Ançuezli Mayonez | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 05:02 |