![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Patatesli Mıhlama Gereçler: Patates 8 orta boy 800 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kekik 1 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yumurta 6 adet 300 gram Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram Yapılışı: Patatesleri yıka, haşla, soy, rendele. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Kalan yağ ve soğanı tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, ocağı kapat. Patates, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kekiği soğana ekle, karıştır, tepsiye düzgünce yay, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk aç. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, üzerlerine kırmızı biberi ve kalan tuzu serp. 0nceden kızdırılmış, orta sıcaklıkta ki fırında 10 dakika kadar üzeri kapalı, 5 dakika kadar da açık olarak pişir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
mihlama, mıhlama, patatesli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fransız Usulü Patatesli Mıhlama: Aligot Tarifi | aSk | Dünya Mutfakları | 3 | 19 Şubat 2022 22:46 |
Mıhlama tarifi | Lilith | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 22 Eylül 2014 14:10 |
Patates Mıhlama (Erzincan Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Mayıs 2014 11:10 |
Domatesli Mıhlama | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Şubat 2010 17:55 |
Soğanlı Patatesli Mıhlama | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:48 |