28 Eylül 2009, 02:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanaklı Akıtma Malzemeler 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr. ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr. yoğurt, 2 diş sarmısak. Hazırlanışı 1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. 2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. 3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. 4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir. 6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. 7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. 8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. 9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
akitma, akıtma, ispanakli, ispanaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mayalı Akıtma | mCx | Hamur İşleri | 0 | 31 Mart 2022 19:51 |
Ispanaklı Dip Sos | Elysian | Soslar | 0 | 06 Mayıs 2014 16:22 |
Akıtma Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 17:16 |
Cızlama (akıtma) (kocaeli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:56 |
Akıtma | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Mart 2010 02:34 |