22 Ocak 2021, 14:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Billuriye (Gaziantep) 350 gr kadayıf ekmeği (kıyılmamış uzun tel kadayıf) 250 gr çekilmiş boz antep fıstığı 250 gr sade yağ Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlanır. Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde konur. Üzerine fıstık serpilir. Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf konur. Tepsi ocağın üzerine konur, çevire çevire pişirilir. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Kalan yağ gezdirilir. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alınır ve şerbet gezdirilir. Soğuyunca servise sunulur. Tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır. AntepLi bu mesaja tepki gösterdi. Konu diShy tarafından (22 Ocak 2021 Saat 14:16 ) değiştirilmiştir. | |
|
22 Ocak 2021, 14:27 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Billuriye (Gaziantep) Gaziantep be.. Dünya bir ev olsa Mutfağı Antepdir. Sarya bu mesaja tepki gösterdi.
__________________ Bir ışık süzüldü Tanrı dağından,Tanrı dedi ki; Sana TÜRK dedim.. Git intikamını al yarından.. |
|
Etiketler |
billuriye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billuriye Tatlısı | Desmont | Tatlılar | 0 | 05 Aralık 2014 12:03 |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
Gaziantep | Ecrin | Yöresel Kelimeler ve Anlamları | 0 | 28 Haziran 2013 17:48 |
Gaziantep | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:25 |
Billuriye (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:52 |