22 Ocak 2021, 14:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çatal Aşı Çorum Çatal Aşı Malzemeler: (6 kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı yarma (kırık) 1 adet soğan (kuru) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı biber (kırmızı toz) 1 çay kaşığı nane 6 su bardağı su Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Pempeleşinceye kadar kavrulur. Nane, biber ilave edilir. 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir. 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir. Ateşi kısılır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır. Not: Geleneksel Çorum yemeğidir. Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır.Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır. | |
|
Etiketler |
çatal aşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çorum Baklavası Tarifi (Resimli), Çorum Yöresel Yemekleri | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 15 Şubat 2014 18:30 |
Çatal nasıl tutulur, Çatal bıçak nasıl tutulur | MySpace | Genel Paylaşım | 0 | 31 Ağustos 2013 17:04 |
Çorum / Tarihi Çorum Evleri | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 12 Aralık 2011 23:37 |
Çorum / Hititlerin Başkenti Çorum Gezi Programı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 11 Aralık 2011 19:52 |
çatal aşı (çorum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:50 |