22 Ocak 2021, 14:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İskilip Dolması Corum İskilip Dolması Malzemeler: (8 kişilik) 2 kg pirinç 1,5 kg et 500 gr tereyağı 5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 15 su bardağı su 5 adet kuru soğan Hazırlanışı: Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir. Tencerede 5 dakika kavrulur. Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. (30 dk) Et yağ ile kızartılır. Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak su ilave edilir. Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir. Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır. (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir. Not: Çorum’un İskilip ilçesinde yapılmaktadır. Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır. Halen bu gelenek devam etmektedir | |
|
Etiketler |
iskilip dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çorum İskilip İlçe Halk Kütüphanesi Adresi Nedir? | Desmont | Karadeniz Bölgesi | 0 | 11 Kasım 2014 19:29 |
Çorum Baklavası Tarifi (Resimli), Çorum Yöresel Yemekleri | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 15 Şubat 2014 18:30 |
Çorum / Hititlerin Başkenti Çorum Gezi Programı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 11 Aralık 2011 19:52 |
Çorum İskilip İlçesi | efLatun | Karadeniz Bölgesi | 0 | 17 Kasım 2011 22:48 |
İskilip Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:08 |