22 Ocak 2021, 14:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İçli köfte Diyarbakır İçli köfte Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir. Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir. Köftelik iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır. Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır. Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır. Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur. Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir | |
|
Etiketler |
içli köfte |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İçli Köfte | NurSima | Et Yemekleri | 1 | 15 Ocak 2021 12:30 |
İrmikli İçli Köfte Tarifi | Elysian | Kebaplar Köfteler | 0 | 03 Temmuz 2014 17:38 |
İçli köfte. :p | Ay | Kebaplar Köfteler | 25 | 31 Ocak 2012 23:52 |
Yalancı İçli Köfte Böreği | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 27 Aralık 2011 20:57 |
Fırında İçli Köfte | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:15 |