![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | PIROHU (KIBRIS MUTFAGI) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Maya katmadan su, un ve tuz katarak hazırladığımız hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Ardından oklava yarımıyla hamuru açıyoruz. Diğer yanda yemeğin içi için bir kaba lor rendeliyoruz. Ardından isteğimiz miktarda tuzu, maydanoz ve kuru naneyi ekliyoruz. Bir veya iki yumurta kırdıktan sonra kıvama gelinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı oklavayla açtığımız hamurun içine koyuyoruz. Ardından üstünü tekrar bir kat hamurla örttükten sonra fincanla şekil vererek küçük küçük yuvarlak parçalar halinde kesiyoruz. Bir tencerenin içine su koyup bir miktar yap ve tuz attıktan sonra tuzot ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra hazırladığımız hamurları içine atıyoruz. Normal ateşte 2-3 dakika pişmesini bekliyoruz. Hamurlar piştikçe su yüzeyine çıkacaktır, su yüzeyine çıkanları kevgir yardımıyla alıyoruz. Piştikten sonra servis tabağına önce rendelenmiş hellim peynirini, üstüne de hazırlanan haşlanmış hamurları koyuyoruz. İsteğe bağlı sıcak ya da soğuk olarak servis ediyoruz. Konu vioLeta tarafından (26 Aralık 2019 Saat 08:51 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
pırohu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pilavuna(KIBRIS MUTFAGI) | MeyRa | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Aralık 2019 03:56 |
KIBRIS MUTFAGI (Şeftali Kebabı) | MeyRa | Yöresel Yemekler | 3 | 18 Aralık 2019 02:28 |
Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi) | Ulker | Dünya Mutfakları | 11 | 15 Kasım 2019 08:53 |
Fas Yemek Kulturu Ve Mutfagi | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 30 Kasım 2012 17:58 |
Ankara / Mutfagi | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 13:34 |