02 Mayıs 2018, 00:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezdirme (Yozgat) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Duru Çiğ köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı Su 1 su bardağı Soğan 2 büyük boy Kıyma(yağsız) 1+1/4 su bardağı Kimyon 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Sıvı Yağ 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 adet Yapılışı: Bulgur 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılarak kabartılır. Soğan soyulur,yıkanır ve çok ince doğranır. Bulgur,kıyma ve soğan karıştırılır, üzerine kimyon, karabiber, kırmızıbiber, nane ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içi genişliğinde ve 1 santimetre kadar kalınlıkta yuvarlak köfteler yapılır. Kızdırılmış yağda kızartılır,sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun… NOT: Tarif Yozgat yöresinden alınmıştır. Arzuya göre fırında hafif kuru olabilir. İstenirse köfte hamuruna 1 yumurtada da kırılabilir
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
bezdirme, yemektarifleri, yozgatyemekleri, yöreselyemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yozgat - Çandır | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 13:30 |
Yozgat - Çekerek | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 13:30 |
Yozgat - Kadışehri | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 13:30 |
Yozgat | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:52 |
Yozgat | NotAlone | Serbest Kürsü | 0 | 16 Nisan 2007 01:20 |