02 Mayıs 2018, 00:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gömme (Tunceli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gram un 500 gram tam buğday unu 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar su Sosu için: 1 kilogram yoğurt 250 gram tereyağ 5 diş sarımsak Yapılışı: Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır. 1 paket kabartma tozu eklenir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır. Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. Bastırlıarak yayılır. Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz. Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir. Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. İçi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır. Daha sonra içine doldurulur. Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur. Sosu için tereyağı eritilir. Diğer taraftan yoğurt biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir. Ocakta biraz ısıtılarak gömmenin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülek servis yapılır. Afiyet olsun…
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
gömme, tunceliyemekleri, yemektarifleri, yöreselyemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sıhhi Atık Gömme Çukuru | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 29 Eylül 2014 15:16 |
Atık Gömme | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 25 Eylül 2014 09:52 |
HTML içine php gömme | BlackScorpion | PHP | 1 | 20 Ağustos 2011 00:21 |
Gömme (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:20 |