24 Kasım 2014, 10:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Daybulet (Bulgurlu Top Köfte) Hatay Yöresi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı köftelik bulgur 1 kahve fincanı irmik Yeteri kadar su Fesleğen, Kimyon, Pulbiber Tuz Sos için: Yarım kg ıspanak 1 tatlı kaşığı fesleğen, Kimyon, Pulbiber Üzeri için: 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 diş dövülmüş sarmısak Daybulet (Bulgurlu Top Köfte) Yapılışı Derin bir kabın içine bulgur ve irmiği alarak, üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince, fesleğen, kimyon, pulbiber ve tuz ilave edip, karıştırın. Bulgur ve irmik iyice yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yoğururken biraz su serpin. Hazırladığınız karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinizi ıslatıp, malzemeyi yuvarlayarak minik köfteler yapın. Köfteleri kaynayan suda 15 dakika haşlayın. Tel süzgeç yardımıyla suyunu süzüp, servis tabağına alın. Diğer yanda ıspanakları yıkayın ve 2 bardak suyla 10 dakika haşlayın. Soğumaya bırakın. Ispanakları avucunuzun içinde iyice sıkarak suyunu alın. İçine fesleğen, kimyon ve pulbiber ekleyip karıştırın. Ispanak sosunu köftelerin üzerine gezdirin. Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Bu karışımı ıspanaklı top köftelerin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. sofra | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bulgurlu Fıstıklı Köfte | Liaaa | Kebaplar Köfteler | 0 | 19 Mayıs 2012 18:47 |
Pazı Üzerinde Bulgurlu Köfte | efLatun | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Ocak 2012 20:58 |
Bulgurlu köfte (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:05 |
Bulgurlu Piyale Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:54 |
Fırında Bulgurlu Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:51 |