22 Eylül 2014, 22:01 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kahramanmaraş Çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Kğ un, Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.) 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığıçörek otu, 1 yemek kaşığı susam, Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı Yeteri kadar süt. Tarif Yapılışı:Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır.En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
Çöreği, kahramanmaraş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Paskalya Çöreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 13:46 |
Eskişehir çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
çeç çöreği (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:35 |
Amasya Çöreği | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:52 |
Paskalya Çöreği | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:42 |