20 Ağustos 2014, 14:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Borani Borani MALZEME; 500 gr. pancar 1 baş kuru soĞan 200 gr. yağsız kıyma 100 gr. loglaz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Yeterince su TARİFİ Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır.Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür.Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır.Diğüer tarafta et yağ ile biraz kavrulur.Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır.Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır.Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır.r.Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır.Yemek servise hazırdır. | |
|
Etiketler |
antep, mutfagıborani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Simit Aşı | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:47 |
Antep Mutfagı:Şiveydiz | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:57 |
Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:49 |
Antep Mutfagı:Mumbar | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:33 |
Antep Mutfagı:Öz Çorbası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:32 |