20 Ağustos 2014, 13:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Simit Aşı Simit Aşı MALZEME; 2 bardak su 1 bardak simit (ince bulgur) 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kırmızıbiber 1 yemek kaşığı karabiber 2 baş doğranmış soğan ½ bardak sıvı yağ TARİFİ; İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur.Kavrulduktan sonra salça,tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.Sonra kaynayan karışıma simit ilave edilir.Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır.Bir tavada yağ ısıtılıp içine kırmızıbiber eklenip yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır. | |
|
Etiketler |
antep, aşı, mutfagısimit |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Et Paçası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:01 |
Antep Mutfagı:Lahmacun | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:00 |
Antep Mutfagı:Şiveydiz | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:57 |
Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:49 |
Antep Mutfagı:Mumbar | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:33 |