20 Ağustos 2014, 13:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:İncikli Pilav İncikli Pilav MALZEME; 1 kg. kuzu yada koyun incik 3 bardak pirinç,3-4 adet patates 1 adet patlıcan,1 kaşık tuzsuz domates salçası 6-7 adet sivri yeşi lbiber 4 adet domates,50 gr. kuş üzümü 50 gr. çam fıstığı 100 gr. badem ,100 gr. antep fıstığı Tuz,yenibahar,karabiber,tarçın (1'er kahve kaşığı) - 1 çay bardak zeytinyağ 1,5 bardak sıvı yağ - yeteri kadar su TARİFİ: Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencereye konarak üstünü kapatacak kadar suyla ateşþe konur.Üstüne biriken köpükleri alındıktan sonra tuz atılır.Domates salçasıve baharatları eklenir.İyice piştikten sonra etler sudan alınır.3 bardak haşlanmış pirince et suyundan 4.5 bardak ilave edilerek piþirilir Yağı gezdirilip demlenmeye bırakılır.Diğer yandan patlğcanlar alaca soyulur,dilimlenir.Domatesler yğkanğp dörde bölünür. Patatesler soyulup yıkanır.Sırası ile önce patatesler,patlıcanlar, biberler ve domatesler kızartılır.Antepfıstğı ve bademler haşlanır.Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Çam fıstıklarıda pembeleşinceye kadar kavrulur.Fıstık,badem,üzüm ve çamfıstıklarının yarısı pilava karıştırılırr.Domateslerin arkasından kalan az bir yağ ile etlerde kızartılır.Pilavın üzerine dizilir. Etrafýnada patatesler dizilir.Üstü patlıýcan,domates ve yeşilbiber ile süslenir.Fıstık ve bademin kalan yarısı pilavın üzerine dökülür.Karabiber serpilerek servis yapılır. | |
|
Etiketler |
antep, mutfagıİncikli, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Et Paçası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:01 |
Antep Mutfagı:Lahmacun | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 13:00 |
Antep Mutfagı:Mumbar | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:33 |
Antep Mutfagı:Öz Çorbası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:32 |
Kuzu İncikli Kuruyemişli Pilav | Liaaa | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2012 18:37 |