20 Ağustos 2014, 12:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı Sarımsak Aşı MALZEME; 1 kg. taze sarımsak 500 gr. orta yağlı kuşbaşı et 1 kg. süzülmüş yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam hasbir (safran) Yeterince tuz,nane,su TARİFİ: Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır. | |
|
Etiketler |
antep, aşı, mutfagısarımsak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Saçma Tava | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:47 |
Antep Mutfagı:Bakla Yemeği | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 12:46 |
Antep Mutfagı:Mumbar | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:33 |
Antep Mutfagı:Öz Çorbası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:32 |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 5 | 13 Eylül 2013 14:38 |