IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 12:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Bakla Yemeği




Bakla Yemeği


MALZEME;
500 gr bakla
300 gr taze sarımsak
300 gr doğranmış et
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 lt sıcak su
1 fincan zeytinyağı
2 tane orta boy kuru soğan
Yeterince tuz

TARİFİ;
Kuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytin yağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2cm uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
antep, mutfagıbakla, yemedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antep Mutfagı:Mumbar SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:33
Antep Mutfagı:Öz Çorbası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:32
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:28
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:27
Antep Mutfagı:Firik Pilavı oneofgirl Yöresel Yemekler 5 13 Eylül 2013 14:38