⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20 Ağustos 2014, 03:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Mutfagı:Öz Çorbası




Öz Çorbası

MALZEME;
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk budu yada göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz ve yeterince su

TARİFİ:
Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur.Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir.Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir.Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur.Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur.Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır.Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır.Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir.Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır.



 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
antep, çorbası, mutfagıÖz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:28
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 03:27
Antep Mutfagı:Firik Pilavı oneofgirl Yöresel Yemekler 5 13 Eylül 2013 14:38