20 Ağustos 2014, 03:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Öz Çorbası Öz Çorbası MALZEME; 2 su bardağı dövme 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1 adet tavuk budu yada göğsü 1 yemek kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta Tuz ve yeterince su TARİFİ: Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur.Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir.Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir.Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur.Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur.Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır.Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır.Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir.Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır. | |
|
Etiketler |
antep, çorbası, mutfagıÖz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:28 |
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:27 |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 5 | 13 Eylül 2013 14:38 |