IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Antep Mutfagı:Öz Çorbası (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/605801-antep-mutfagi-oz-corbasi.html)

SimHa 20 Ağustos 2014 03:32

Antep Mutfagı:Öz Çorbası
 
Öz Çorbası

MALZEME;
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk budu yada göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz ve yeterince su

TARİFİ:
Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur.Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir.Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir.Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur.Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur.Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır.Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır.Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir.Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır,içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.Çorba servise hazırdır.




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk