![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Mumbar Mumbar MALZEME; 4 adet koyun mumbarı 300 gr. orta yağlı kuzu kıyma 2 bardak bulgur 2 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı pulbiber Yeterince tuz,karabiber,tarçın 1 ince doğranmış soğan 10 diş ezilmiş sarımsak 2 bardak et suyu TARİFİ Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir.Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovalanarak temizlenir.Temizlenen mumbarlar bir tencerede tuzlu suyun içinde 3 saat dinlendirilir. Kıyma,bulgur,salça,karabiber,tuz,tarçın,soğan,sarı msak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur.Bu karışım bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 bardak et suyu içine 1 kaşık salça ve biraz pulbiber,yeteri kadarda su konarak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servis yapılır. | |
| ![]() |
Etiketler |
antep, mutfagımumbar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Öz Çorbası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:32 |
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:28 |
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:27 |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 5 | 13 Eylül 2013 14:38 |
Mumbar (aksaray) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:27 |