![]() |
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf Fıstıklı Kadayıf MALZEME; 1 kg. çiğ tel kadayıf 200 gr. antep fıstığı içi 250 gr. sade yağ 1,5 kg. şeker 70 gr. su TARİFİ: Kadayıflar tel tel kırılır.Kadayıfların yarısı 150 gr yağ ile yağlanmış tepsini içine yayılar iyice bastırılır.Kadayıfın üzerine fıstık serpiştirilir,kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur.Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.Tepsi fırına konur ve kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Üstü pişirilen kadayıfın başka bir tepsi ile tersi çevrilir ve kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür.Kadayıfın her iki tarafı piştikten sonra sıcak olarak şerbeti konur ve servis yapılır. Şerbetin hazırlanması; 1,5 kg. şeker ve 750 gr. su kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilr ve şerbet hazırlanmış olur. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk