20 Ağustos 2014, 03:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası Peynirli İrmik Helvası MALZEME; 500 gr. irmik, 1 kg. şeker, 500 gr. anteppeyniri 250 gr. sade yağ, Tarçın(1 yemek kaşığı), Yeteri kadar su TARİFİ: Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır. | |
|
Etiketler |
antep, helvası, mutfagıpeynirli, İrmik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolatalı İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 13:07 |
Dil Peynirli İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:51 |
Elmalı İrmik Helvası | Cappy | Tatlılar | 0 | 14 Mayıs 2014 20:04 |
Antep Mutfagı:Firik Pilavı | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 5 | 13 Eylül 2013 14:38 |
İrmik Helvası (2 tarif) | Zen | Tatlılar | 1 | 06 Kasım 2012 18:10 |