20 Ağustos 2014, 02:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karadeniz Usulü Güveç Tarifi Karadeniz Usulü Güveç Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamsi Güveci Malzeme : 500 gr. Hamsi, 4 adet kuru soğan, 4 adet patates Yapılışı : Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra süzgece konularak suyundan süzdürülür. Daha sonra tuzlanır, bir müddet bekletilir. Diğer taraftan soğanlar uzunlamasına doğranır. Patatesler de yuvarlak olarak kesilir. Maydanoz, az zeytinyağı, domates veya salça kuz karışımı haline getirilir. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra da soğan ve karışımı onun üzerine de hamsi dizilir. Bunun üzerinede tekrar soğan karışımı ve patates dizilir. Yağı ve bir bardak suyu konulur, fırna sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
güveç, karadeniz, tarifi, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karadeniz Usulü Hamsi Buğulama Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:24 |
Karadeniz Usulü Keşkek Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:21 |
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:31 |
Karadeniz Usulü Karalahana Çorbası Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:29 |
Karadeniz Usulü Sütlaç Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 09 Kasım 2013 17:59 |