20 Ağustos 2014, 01:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER: 2 yumurta2 su bardağı süt1 su bardağı su Tuz Maydonoz Un YAPILIŞI: Yumurtaları çırpıp süt,su ve tuzu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un miktarını belirtmedim çünkü her yapışında kıvamını kendime göre ayarlıyorum. Kek hamurundan biraz daha sulu olması gerekiyor. İnce kıyılmış maydonozu ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz.Çok az yağla yağlanmış ve ısıtılmış teflon tavaya kepçeyle 1-2 kepçe tavanın büyüklüğüne göre karışımdan koyup kenarlara yayıyoruz. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Karışımı tavaya koymadan önce her seferinde tavayı yağlamamız gerekiyor. NOT: İstenirse hamurun içine maydonozla birlikte yeşil soğan ve pırasa da konulabilir. | |
|
Etiketler |
karadeniz, kaygana, tarifi, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karadeniz Usulü Kapalı Pide Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:30 |
Karadeniz Usulü Karalahana Çorbası Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:29 |
Karadeniz Usulü Lahana Çorbası Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:27 |
Karadeniz Usulü İncir Reçeli Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 01:21 |
Karadeniz Usulü Sütlaç Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 09 Kasım 2013 17:59 |