IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 01:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karadeniz Usulü Kapalı Pide Tarifi




Karadeniz Usulü Kapalı Pide Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


MALZEMELER (30 CM LİK 9 ADET PİDE)

HAMUR İÇİN

1 çay bardağı süt( küçük tipli)
2 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-3 buçuk su bardağı)
İÇ HARCI İÇİN

600-700 gr kadar kıyma ( ben kuzu kıyma kullandım)
3 orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
2-3 kaşık sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
2 kaşık sıvı yada tereyağı ( erimiş)
YAPILIŞI

Su ,şeker ve maya beş dakika bekledikten sonra bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Üzeri kapatılarak bir saat kadar dinlendirilir.( ben ekmek robotunda yoğuruyorum)
Kıyma geniş bir tavaya konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
Yağ eklenir.
İncecik kıyılmış soğan eklenerek kavrulur.
Kavrulan kıymalı soğanın altı kapatılır.
Mayalanan hamur 9 beze haline getirilir.
Bir beze açmak için alınıp diğerlerinin üzeri kurumasın diye bir bezle kapatılır.
Hamur yaklaşık 15 cm eninde, 30 cm uzunluğunda incecik açılır.

Ilıyan iç harcı 9 parçaya bölerek 1 parçası içine yayılır.

İki ucunu birleştirerek kayık gibi kapatılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye yavaşça alınarak aralıklı dizilir.
Üzerine yumurta sarısı ile yağ karışımı fırçayla sürülür.
Önceden ısınmış en yüksek derecedeki fırına sürülür.( benim fırınım 300 derece)
Pideler yavaşça pişip dış yüzeyinin çıtırlığı gitmemesi için yüksek ısıda pişirilir.

Fırından çıkar çıkmaz sıcakken servis yapılır.
Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tavsiye edilen yanında ayran veeee tıpkı Karadeniz pidecilerin de olduğu gibi bir parça tere yağını üzerinden delik açarak içine atarak yemektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kapalı, karadeniz, pide, tarifi, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karadeniz Usulü Karalahana Çorbası Tarifi SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 01:29
Karadeniz Usulü Lahana Çorbası Tarifi SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 01:27
Karadeniz Usulü İncir Reçeli Tarifi SimHa Yöresel Yemekler 0 20 Ağustos 2014 01:21
Karadeniz Usulü Sütlaç Tarifi (Resimli) Violent Yöresel Yemekler 0 09 Kasım 2013 17:59
Kıymalı Kapalı Pide oneofgirl Hamur İşleri 0 13 Ağustos 2013 15:54