06 Ağustos 2014, 13:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Rize Tavası (Karadeniz Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 600 gram dana kontrafile Yarım çay bardağı sıvıyağ 1'er adet kırmızı ve sarı biber 3-4 adet çarliston biber 3 adet orta boy soğan 1-2 diş sarmısak 1 çay kaşığı beyazbiber 1 çorba kaşığı soya sosu 2-3 çorba kaşığı krema Rize Tavası Yapılışı YAĞINDAN ve sinirinden ayrılmış eti jülyen şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. Üzerine sıvıyağ gezdirip, 1 gün dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıttıktan sonra, dinlenmiş eti koyun ve rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğranmış biberleri ve soğanı ilave edip, sotelemeye devam edin. Biberlerin rengi döndükten sonra, kıyılmış sarmısak ve beyazbiberi katın. 1-2 kez çevirdikten sonra soya sosu ile kremayı ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
karadeniz, karadeniz mutfağı, mutfağı, rize, rize yöresi, tavası, yöresel lezzetler, yöresel tarifler, yöresel yemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çayeli Usulü Kurufasulye (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:08 |
Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:05 |
Hamsi Çilihtası (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:03 |
Pazılı Kaygana Karadeniz Mutfağı | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Şubat 2014 14:05 |
Rize Yöre Mutfağı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 05 Şubat 2012 19:18 |